Cernit & Fimo

Cernitlera finns i en massa olika färger och utföranden. Genom att baka den i ugnen så härdar så blir den väldigt hållbar.

Cernitlera är till en början ganska hård att forma men blir mjukare när man börjar jobba med den. Värmen från händerna gör att den blir mjukare att arbeta med.

Du kan använda andra material tillsammans med leran, exempelvis smyckestenar och pärlor, tänk bara på att produkterna måste vara värmetåliga då dom kommer att härdas i ugnen tillsammans med leran.

Förvärm ugnen upp till 130 Grader och sätt sedan in leran, använda med fördel en ugnstermometer eftersom ugnens vred inte alltid visar exakta temperaturen.. Beroende på storlek & tjocklek så är härdningstiden 25-50minuter. Tänk på att när du härdar lera så blir den mjuk, vilket innebär att endel delar kan behöva stöd under härdningstiden. Har du inte rätt temperatur under härdningen så kan leran bli skör.

Fimo härdas i 110 Grader, men blandas fimo & cernitlera så ska den härdas i 130grader. Tänk då på att fimoleran kan bli lite mörkare i nyansen.

Cernit & fimo är giftfri lera som du bakar i vanlig hushållsugn för att härda den.

Lera går att måla eller lacka, men tänk på att du bör använda vattenbaserad akrylfärg eller lack annars finns det en risk att färgen inte torkar.

Cernit No1 – Mörknar inget eller väldigt lite.
Opaline – Halvtransparenta färger, mörknar i ugnen.
Translucent – Mer transparenta än övrigt, mörknar i ugnen.

Produkter
Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla